hits

Terror, vår tids svøpe

 

 

 

Verden har opplevd terror igjen.

Denne gangen mot uskyldige mennesker  samlet i bønn i en moske.

Tidshavet er døende.

Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle skrive mer nå

annet enn enn nekrologer over en død ide.

Slik går det ikke.

Enda en gang må jeg ta pennen fatt.

 

Tidshavet er klar,

 

fornøyd over atter igjen å få bære ord ut i verdensveven.  

En fantastisk tjener, en slik blogg.

Den kommer til å bli dypt savnet.

Sint asså, på dem som gjør det,

men det er en annen sak.

Ingen uviktig sak, men en annen sak.

 

 

 

 

I dag har det vært et angrep på to moskeer. Mennesker har vært samlet for  å tilbe sin Gud, finne ro i hjertet.  Inn i dette utsettes de for terror. Folk blir skutt og såret i det rommet der freden skal herske. Det hellige rom mellom mennesker og Gud. Det skal ikke skje. Alle mennesker over hele jorda skal få tilbe sin Gud i fred, dyrke sin religion i fred uansett. Det er en menneskerett å få tro det en vil. 

 

Den frie tanke. Den frie vilje, den frie følelse.

 

Jeg har tenkt å komme med noen tanker rundt religion. Det pleier jeg sjelden å gjøre, for etter min mening, tilhører religion den private sfære.

Jeg tror det er noe sant i alle religioner. Det tror jeg fordi det koster mye å være den som forteller om en åndelig opplevelse. De det gjalde, de som så og opplevde hendelser, syner, vi andre ikke ser,  klarte ikke å slutte å snakke om det fordi det de hadde opplevd hadde gjort et så stort og rystende inntrykk på dem. De forlot ofte sein familie og sine venner og dro ut for å predike. Rundt dem samlet det seg disipler som trodde på det de fortlate. Ut av dette vokste de religiøse samfunn frem. Problemet var aldri de religiøse samfunn, aldri den første profet.

Problemet var maktmenneskene som begynte å utøve sin virksomhet innenfor disse, som begynte å bruke religionene til å få sin vilje igjennom, kontrollere sin menighet. Disse maktmidler har land og folk fått føle opp  gjennom historia. Vi har hatt brenning av hekser, brenning av trollmenn, avkapping av hender, halshogging, pisking.

Den menneskelige hjerne kjenner ingen grenser når det gjelder å få folk til å lyde. Det er problemet med religioner. For meg er det onde når mennesker vil prøve å bestemme over andre, hva de skal gjøre, mene og tenke. Det finnes ikke noe verre enn det.

 

 

 

Det interessante her er at tre av de største religionene i verden har samme utspring. Alle forholder de seg til det gamle testamente.

Jødene venter fortsatt på sin Messias. Hos oss har han kommet. Muslimene ser på Jesus som en vektig profet, men de ser ikke på han som Guds sønn. Siden kom Muhammed.

Dette er små forskjeller synes jeg. Helt unødvendig å krangle om. La folk få tro hva de vil.

Jeg har kikket gjennom koranen flere ganger for å prøve å finne  disse fryktelige tingene som folk sier at troende musklimer skal gjøre mot de vantro. Jeg har ikke funnet det. Det jeg har funnet er at Gud sier at vi skal utsettes for de frykteligste straffer hvis vi gjør ditt og datt. Den samme Guden, som vi tror på i alle de tre religionene, sier det.

Det må denne Guden gjerne drive med. Problemet er når mennesker tar på seg å drive Guds arbeid. At menneskene utfører straffen for Gud. Da vil Gud belønne oss å føre oss inn i paradiset. Det er det største sprøit som tenkes kan. Gud har da ikke sendt oss til jorda for at vi skal drepe hverandre. Vi møter alle døden. Den ordner han med selv. 

 

 

 

 

Jeg ønsker at alle mennesker, uansett tro, skal leve sammen side om side i fred og fordragelighet med sine tanker. Frihet likhet og brorskap. Ingen skal skade hverandre, terrorisere hverandre eller gjøre hverandre vondt.

Da Moses kom ned fra Sinai fjellet ble han rasende over at folk danset rundt gullkalven. Han drepte folk i sinne fortelles det. Selvsagt var han ikke stolt over det han gjorde.

Jeg er overbevist om at Muhammed skammer seg dypt over hvordan folk oppfører seg og påfører andre lidelser i hans navn.  

Det gjør de alle, alle de som har fortalt om åndelige opplevelser som har ledet til religiøse samfunn.

Tenk den idiotiske paven som gjorde sølibatet til lov i den katolske kirke. Hvor mye elendighet har ikke det ført med seg. Hvorfor i alle dager skulle vi være skapt som mann og kvinne med seksuelle følelser dersom vi ikke skulle leve dem ut. Tenke på alle overgrepene som har foregått mot gutter og jenter i disse årene. Så mye lidelse på grunn av menneskelig dårskap, menneskelig maktbehov og menneskelig ondskap. Drap på homofile og folk med annerledes legning.

Himmel altså. Folk må da bruke hue. Makt og makt og makt. Også penger. Makt og griskhet.

Når jeg står i Peterskirken, så gråter jeg. Den er så ubeskrivelig vakker. Men jeg gråter fordi jeg tenker på all den lidelsen som folk har opplevd for at dette bygget skulle bli til. Da snakker vi i kjærlighetens navn. 

 

 

 

Jeg vil ikke ha vold, terrorisering, drap og lidelser. Ikke i religioners nav, ikke av noen grunn. La folk få leve i frihet. Folk skal ikke beskyttes for sannheten. I reformasjonens tid, sloss man fordi vanlige folk ikke fikk lese bibelen. De ville ikke tåle de sannheter de ville finne der inne. Mye som ikke henger sammen i bibelen. De kunne jo komme til å stille spørsmål ved dem.

Fortsatt er det mange sannheter innelåst i vatikanet som ikke folk får høre om. Beskyttelse. Tull. Vi kan ta ansvar for oss selv. Vi vil ha sannheten. Den skal ikke tilsløres. Når våre nye landsmenn begår forbrytelser her i landet, vil vi vite sannheten om det. Ingen skal være nødt til å gå i hijab. Ingen skal være nødt til å gå i niqab.  Hvis folk frivillig vil gå rundt i digre kapper, så kvøtter det meg, men det skal være frivillig. Ikke tror jeg at det er spesielt behagelig å bade i all den tildekningen heller. Personlig foretrekker jeg å bade naken. Det er det en lov mot, den offentlige bluferdighet. Det skal bare forekomme på tilrettelagte plasser.

Sharia lover er ondskapens verk. Ingen skal piskes, halshogges, steines eller hva folk enn kan komme på i religioners navn. Ingen skal lide vondt. Det får holde at folk vil bestemme over seg sjæl om ikke de skal bestemme over alle andre også. 

 

 

I dag er det en sorgens dag. En terrorist, kanskje flere har drept og skadet mennesker, helt uskyldige personer som var samlet i sin tro.

Kjære alle dere som har vært direkte berørt av dette.

Jeg rekker dere handa mi,

jeg sender dere all min varme,

jeg gir dere mitt hjerte og jeg sørger med dere,

sørger over hva dere har måttet tåle.

 

Dette er en sorg for dere som personlig er rammet,

for dere som har mistet deres kjære

i en brå og fullstendig meningsløs død.

 

Dette er en forbrytelse mot hele menneskeheten,

mot hver og en av oss.

Det gjør oss alle til små knøtt

når noen blant oss kan utføre slike grusomheter.

 

 

Jeg ønsker at vi alle skal ta hverandre i hendene,

alle vi som lever her på jorda,

ta hverandre i hendene uansett hva vi tror

og hvilken kultur vi kommer fra.

 

 

La oss bare rope det ut høyt sammen

det som faktisk betyr noe.

 

VI VIL IKKE. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#terror, #terrorinewzealand, #islam, #kristendom, #gamletestamente, #drapireligionersnavn, #blindvold, #gjentagelseavutøya, #voldmotmuslimer, #voldmotkristne, #moses, 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Randi Røst Kile

Randi Røst Kile

64, Råde

Jeg er opptatt av barn, blomster, hage, mennesker, dyr, natur, stein, tre, husbygging, muring og all skapende virksomhet. Jeg er førskolelærer, steinerskolelærer, leksolog og har graden Cand Ed fra universitetet i Oslo. Bakgrunnen for å skrive denne bloggen er at jeg er opptatt av at alle unger skal oppleve optimale læringsopplevelser i barnehage/skole, flyt i læring. Nå har jeg gitt ut min første bok. Altså har jeg blitt forfatter. Boka heter Kistepakta, og er den første boka i serien, Liber Mundi, en serie spenningsbøker. Neste bok kommer i salg i februar,

Kategorier

Arkiv